Choroby serca

choroby-serca_wiem_o_zdrowiu

Forum -> Choroby serca a bóle nóg

Tytuł:Choroby serca a bóle nóg
Autor:Marian
25.2.2011, 10:51
Mam chore serce, a od jakichś dwóch tygodni bolą mnie nogi. Na początku ból był niewielki, ale z każdym dniem coraz bardziej sie nasila. Co mam zrobić w takiej sytuacji? Jakie leki powinienem stosować? Czy mogę wziąć najwzwyklejsze leki przeciwbólowe?

Autor:delicja
25.2.2011, 13:48
Raczej zwykłe leki przeciwbólowe ci nie zaszkodzą. Ewentualnie możesz stosować różne maści (bardzo dobra jest maść końska)

Autor:Iwonka
28.2.2011, 08:43
Moim zdaniem powinieneś rozważyć zastosowanie akupunktury lub akupresury. To są świetne metody, które przynoszą wspaniałe efekty. Są one też bezpieczne dla osób z wadami serca.

Autor:Igor
28.2.2011, 14:33
Jak dla mnie żadna akupresura czy też tam akupunktura nie są metodami zwalczania bólu. Jedyne co usuwają to pieniadze. Najlepsze są zwykłe leki przeciwbólowe, np. pyralgina. Tanie, szybkie i skuteczne.

Autor:Bogusław
1.3.2011, 08:14
Jeśli chorujesz na serce to pamiętaj, aby przed wzięciem JAKIEGOKOLWIEK leku przeczytać uważnie ulotkę. Tam znajdziesz informacje czy możesz wziąć określone leki i czy nie spowodują skutków ubocznych. Jeśli nie będziesz pewien, to skonsultuj się z farmaceutą.

Autor:Ilona
1.3.2011, 13:11
Na obecnym rynku jest wiele różnych leków, które są bezpieczne dla osób, które cierpią na różne choroby serca.

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
nosił wilk razy kilka ponieśli i...

choroby-serca_ciekawostki

Ciekawostki

Choroba wieńcowa
Choroba wieńcowa, choć znana pod kilkoma innymi nazwami takimi jak choroba niedokrwienna serca, albo przewlekła niewydolność serca, niegdyś nazywana także dusznicą bolesną lub dławicą sercową polega na niewystarczającym dostarczeniu do serca tlenu, za sprawą niedostatecznego ukrwienia serca.

Czy wiesz, że...

Miażdżyca jest chorobą ogólnoustrojową - polega na tworzeniu się w naczyniach krwionośnych, a szczególnie w tętnicach, modyfikacji zwanych płytkami miażdżycowymi.

Polecamy

Obniżyć ciśnienie
Osobom z nadciśnieniem zaleca się częste kontrole ciśnienia (poprzez prowadzenie pomiarów oraz specjalnego dziennika, w którym będą zapisywane wyniki) oraz badania lekarskie (pobieranie krwi, wizyta u okulisty – badanie dna oka, badania laboratoryjne, pomiar cholesterolu, badanie EKG).

Archiwum

W czasach, gdy mamy nieustanną zmianę pogody (raz zimno raz ciepło) łatwo jest o przeziębienie. Możemy spróbować wyleczyć je bez wizyty u lekarza, ale wtedy potrzebujemy na to dużo czasu bo powinniśmy solidnie odpocząć i wyspać się. Problem pojawia się wtedy, gdy nie mamy czasu bo np. pracujemy. Lekiem polecanym przez farmaceutów w przypadku podwyższonej temperatury jest Pyralgina. Pomaga ona skutecznie i szybko poradzić sobie z objawami przeziębienia.